Niet alle genoemde producten zijn in alle rechtsgebieden beschikbaar.

Hoe beheer ik mijn wallet? (website)

Gepubliceerd op 22 aug 2023Geüpdatet op 18 sep 20246 min. leestijd310

OKX Wallet is een non-custodial en gedecentraliseerde multi-chain wallet die one-stop vermogensbeheer, veilige opslag, overschrijvingen en andere functies biedt voor wereldwijde gebruikers. Door gebruik te maken van een seed phrase om een on-chain identiteit te creëren, kunnen gebruikers hun bezittingen veilig en gemakkelijk beheren op verschillende netwerken (zoals Bitcoin, Ethereum, etc.) en op meerdere platforms (iOS, Android en webextensies). Bovendien worden het importeren van meerdere seed phrases en het afleiden van adressen ondersteund.

Op dit moment ondersteunt OKX Web3 Wallet meer dan 80 netwerken, waaronder Bitcoin, Ethereum, OKC, Solana, BSC, Polygon, Avalanche, Tron, Arbitrum en meer. Het kan het netwerk automatisch herkennen zonder het handmatig over te schakelen wanneer het verbindt. Met OKX heb je eenvoudige toegang tot meer dan 1.000 DApp-protocollen en functies, zoals multi-chain en cross-chain DEX, rendement-farming, NFT Marktplaats en DApp-ontdekking. Voor een Web3-ervaring heb je alleen een wallet nodig.

Aan de slag

Je kunt de extensie downloaden via de Google Chrome Webstore. Selecteer Wallet verbinden om te beginnen.

Connect web3 wallet extension

De pagina Wallet verbinden openen

Selecteer Wallet maken

1. Selecteer Maak wallet als je geen wallet hebt en selecteer seed phrase of hardware walletom er een aan te maken
    Opmerking: zorg ervoor dat je je hardware wallet hebt verbonden voordat je je wallet aanmaakt

Create new Web3 wallet on OKX extension wallet

Selecteer Maak wallet als je nog geen wallet hebt

2. Stel een wachtwoord in om je privacy te beschermen en selecteer Bevestigen om het maken van een wallet te voltooien

3. Selecteer Back-up maken en voer het wachtwoord in dat je eerder hebt aangemaakt om je seed phrase weer te geven en deze veilig te bewaren zonder deze met anderen te delen

Backup wallet after create new Web3 wallet on web extension

Selecteer Back-up maken om je wallet veilig te stellen

4. Noteer de seed phrase en selecteer Ik heb het opgeschreven om verder te gaan met het verifiëren van je seed phrase.

Note down seed phrase for backup wallet purposes

Schrijf seed phrases op om het aanmaken van je wallet te voltooien

5. Verifieer je seed phrase om het aanmaken van je wallet te voltooien

Verify seed phrase to complete the backup wallet process

Controleer de seed phrase om het aanmaken van je account te voltooien

Selecteer Wallet importeren

1. Selecteer Iwallet importeren als je een wallet hebt en selecteer keyless wallet, seed phrase, of hardware wallet om je bestaande wallet te importeren

Import your existing wallet on OKX web3 extension

Importeer je wallet met behulp van een keyless wallet, seed phrase of hardware wallet

2. Vul je Seed phrase/Private key in of verbind je hardware wallet en Bevestig

3. Stel een wachtwoord in om je privacy te beschermen en selecteer Bevestigen om het importeren te voltooien

Opmerking: Zorg ervoor dat je je seed phrase, private key en wachtwoord veilig bewaart en nooit deelt met anderen om verlies te voorkomen.

Hoe kan ik een seed phrase of private key bekijken of er een back-up van maken?

Met OKX Web3 Wallet kun je een back-up van je seed phrase of private key maken. De seed phrase wordt herkend als de unieke identificatie voor de wallet (ook voor de afgeleide wallets die via die wallet worden gegenereerd), wat betekent dat je er cryptovaluta op meer dan 80 netwerken mee kunt beheren. De private key van je wallet verschilt echter per netwerk. Ga naar Instellingen, selecteer Back-up wallet maken, en de wallet waarvan je een back-up wilt maken, gevolgd door het invoeren van je wachtwoord en je zult je seed phrase of private key te zien krijgen.

Open settings page on OKX web3 extension wallet

Pagina Instellingen openen

Hoe maak ik een nieuw account aan?

Je kunt je walletnaam selecteren > Account toevoegen om een ​​nieuw account aan te maken. De accounts (bekend als afgeleide wallet) die geassocieerd zijn met wallet A, delen dezelfde seed phrase. Je kunt ook de naam van de wallet en accounts wijzigen door Bewerk wallet te selecteren.

Opmerking: als je een bestaand account wilt verwijderen, met je de hele wallet van het apparaat verwijderen. Je kunt de wallet dan opnieuw importeren met de seed phrase, terwijl de wallet die geïmporteerd is met een private key geen accounts kan toevoegen.

Hoe gebruik ik een watch-only wallet?

De watch-only-wallet is een soort wallet die kan worden bekeken met je wallet adres of domeinnaam om je bezittingen, valuta, NFT, DeFi, autorisatiegegevens, transactiegegevens, enz. te controleren. Het kan ook worden gebruikt als blockchain-browser voor een specifiek adres. Je kunt Verbind wallet selecteren op de OKX Wallet-website > Watch-only wallet

Opening watch-only wallet page on OKX web3 page

Pagina watch-only wallet opene

Vergeleken met de blockchainbrowser zijn de voordelen van alleen-bekijken-wallets de volgende:

• Meerdere alleen-bekijken-wallets kunnen tegelijkertijd worden toegevoegd voor eenvoudige opvolging

• Meerdere netwerken kunnen worden samengevoegd in dezelfde wallet zonder te hoeven schakelen tussen browsers van verschillende netwerken. De watch-only-wallet kan niet alleen de bezittingen weergeven op meer dan 80 netwerken die OKX ondersteunt, maar ook de toewijzing van bezittingen op verschillende netwerken.

Opmerking: De watch-only wallet kan met alleen het walletadres of de domeinnaam geen on-chain operaties, zoals overschrijvingen, uitvoeren. Je moet de seed phrase of private key importeren in de wallet of een cold wallet-autorisatie doen om dergelijke acties uit te voeren.

Hoe ontdek ik gedecentraliseerde applicaties (DApps)?

De Ontdekpagina op OKX Web3-wallet is een DApp-hub, waar gebruikers inzichten kunnen verkrijgen uit een reeks indicatoren van DApps, zoals het aantal actieve gebruikers, populariteit en handelsvolume, enz. Ga eenvoudig naar Ontdek en selecteer Verken DApps. Je kunt zoeken naar de DApps die je wilt door te zoeken op de naam van de Dapps. Meer details staan hier.